FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZJZ: Cijepljenje protiv grupe počinje u četvrtak ili petak

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Cijepljenje protiv gripe počinje učetvrtak ili petak, ovisno o raspodjeli cjepiva u lokalnimzdravstvenih ustanovama i županijskim zavodima za javno zdravstvokojima treba biti raspodijeljeno 560 tisuća doza cjepiva, potvrdio jedanas epidemiolog Borislav Aleraj iz Hrvatskog zavoda za javnozdravstvo (HZJZ).
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Cijepljenje protiv gripe počinje u četvrtak ili petak, ovisno o raspodjeli cjepiva u lokalnim zdravstvenih ustanovama i županijskim zavodima za javno zdravstvo kojima treba biti raspodijeljeno 560 tisuća doza cjepiva, potvrdio je danas epidemiolog Borislav Aleraj iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Prednost pri cijepljenju kao i svake godine imaju starije osobe, kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici za koje je cijepljenje besplatno, dok će ostali građani cijepljenje plaćati 35 kuna.

"Apeliramo na građane da prednost na početku sezone cijepljenja daju starijim ljudima, kojima je ono potrebnije", rekao je Aleraj.

Cjepivo je prilagođeno uobičajenim vrstama virusa koji kod nas cirkuliraju već više godina - virusu A tipa Nova Kaledonija H1N1 i Kalifornija H3N2 te virusu B tipa Šangaj.

Dolazak virusa gripe obično se očekuje krajem siječnja i početkom veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙