FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kolumbiji izbila blaža ptičja gripa

BOGOTA, 11. listopada 2005. (Hina/DPA) - Blaži oblik ptičje gripe,manje opasan za ljude, izbio je na nekoliko farmi pilića u Kolumbiji,a farme u središnjoj pokrajini Tolima stavljene se u karantenu da bise spriječilo širenje zaraze, izvijestili su kolumbijski zdravstveniradnici.
BOGOTA, 11. listopada 2005. (Hina/DPA) - Blaži oblik ptičje gripe, manje opasan za ljude, izbio je na nekoliko farmi pilića u Kolumbiji, a farme u središnjoj pokrajini Tolima stavljene se u karantenu da bi se spriječilo širenje zaraze, izvijestili su kolumbijski zdravstveni radnici.

Riječ je o virusu H9, koji se smatra manje opasnim za ljude od H5N1 virusa koji se proširio u Aziji i podignuo strahove svjetske javnosti od globalne pandemije gripe.

No i taj virus može prouzročiti gripu u ljudi, a budući da zaražene životinje ne ugibaju baš svaki put od tog oblika gripe, virus može ostati neprimijećen i lakše se širiti.

Kolumbijski ministar poljoprivrede Felipe Arias naglasio je da "nije riječ o tipu virusa koji je uzbunio svijet", te da "nije riječ o istom virusu koji je usmrtio ljude u azijskim zemljama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙