FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki vojnici ubili osmoricu Iračana, mogućih terorista

BAGDAD, 2. listopada 2005. (Hina/dpa) - Američke snage u Irakuobjavile su da s prvoga dana operacije Željezna šaka usjeverozapadnome Iraku u blizini granice sa Sirijom, ubile osam osobaza koje su sumnjale da su teroristi.
BAGDAD, 2. listopada 2005. (Hina/dpa) - Američke snage u Iraku objavile su da s prvoga dana operacije Željezna šaka u sjeverozapadnome Iraku u blizini granice sa Sirijom, ubile osam osoba za koje su sumnjale da su teroristi.

Željezna šaka, operacija kojom se želi spriječiti ulaz stranih boraca iz Sirije u Irak, počela je u subotu i u njoj sudjeluje oko tisuću vojnika uz helikoptersku podršku.

Osmorica su poginula u nekoliko različitih incidenata u blizini Sadaha, 12 kilometara od sirijske granice, kaže se u priopćenju što ga je u subotu navečer izdala američka vojska.

Američke snage u subotu su objavile i da je u zatvoru Abu Ghraibu, zapadno od Bagdada, od srčanoga udara umro 60-godišnji zatvorenik.

Liječnici su uočili da mu je zlo i odveli ga u bolnicu gdje su ustanovili hipoglikemiju. Poslije su ocijenili da ga treba operirati, a onda je nastupio srčani arest i on je umro unatoč pokušajima reanimacije.

Iz priopćenja se ne vidi kada je zatvorenik umro.

U nedjelju je u Bagdadu poginuo još jedan Iračanin, a jedan je ranjen kad je nekoliko minobacačkih granata palo blizu ministarstva obrane, objavila je državna televizija al-Iraqiya.

Televizija je još objavila da je automobil bomba eksplodirao južno od glavnoga grada dok su ga pirotehničari pokušavali dezaktivirati. Nije objavljeno čije su ga snage dezaktivirale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙