FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski novinar krenuo na put biciklom kroz mediteranske zemlje

RIM, 24. rujna 2005. (Hina) - Talijanski novinar Matteo Scarabellikrenuo je na put biciklom kroz mediteranske zemlje Europe, Azije iAfrike, u subotu poslije podne iz grada Civitavecchia pokraj Rima.
RIM, 24. rujna 2005. (Hina) - Talijanski novinar Matteo Scarabelli krenuo je na put biciklom kroz mediteranske zemlje Europe, Azije i Afrike, u subotu poslije podne iz grada Civitavecchia pokraj Rima.

Na maloj svečanosti održanoj u središtu grada prije polaska na put dug 12 tisuća kilometara kroz 18 zemalja, govorio je predsjednik regije Lazio, Piero Marrazzo, koji je biciklistu-novinaru predao majicu koju će nositi tijekom putovanja kao i poruku mira prevedenu na 11 jezika, među kojima, dakako, i hrvatskome. Matteo Scarabelli (33) suradnik je novina i radio i tv-postaja (Il Giorno, Rai, Radio24, Corriere della Sera), koje će objavljivati informacije o njegovu pohodu. To nije prvi pothvat toga novinara-biciklista, koji je na biciklu prevalio već putovanje dugo 2400 km od Trsta do Berlina, ili 8.500 km kroz "Novu Europu od Malte do Rusije s porukom tadašnjeg predsjednika Europske komisije Romana Prodija.

Ovoga puta Scarabelli iz Italije ide prvo u Francusku, pa Španjolsku, Maroko, Alžir, Tunis, Egipat, Palestinu, Izrael, Libanon, Siriju, Tursku, Grčku, Albaniju, Bosnu, Hrvatsku i Sloveniju. Na webstranici regije Lazio moći će se pratiti sve etape toga putovanja po sredozemnim zemljama.

"Želimo vidjeti Sredozemlje kao veliki obruč koji obgrljuje sve narode i pridonosi razmjeni kultura i običaja i protoku znanja, roba i riječi", rekao je Marrazzo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙