FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: parlamentarni izbori 9. travnja

RIM, 18. listopada 2005. (Hina/AR) - Izbori za novi talijanskiparlament mogli bi se održati 9. ravnja 2006., a lokalni izbori usvibnju, najavio je u utorak uvečer talijanski premijer SilvioBerlusconi.
RIM, 18. listopada 2005. (Hina/AR) - Izbori za novi talijanski parlament mogli bi se održati 9. ravnja 2006., a lokalni izbori u svibnju, najavio je u utorak uvečer talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Petogodišnji mandat sadašnjem parlamentu istječe u svibnju, a čelnik lijevog centra Romano Prodi je predložio održavanje u istome danu parlamentarnih i lokalnih izbora i to 9. travnja. Berlusconi je odbio prijedlog o održavanju u jednom danu dvije vrste konzultacije s biračima, ali je najavio mogućnost održavanja parlamentarnih izbora 9. travnja.

Odluku o datumu održavanja izbora treba donijeti vlada, ali pošto je premijer večeras iznio mogući datum vjerojatno će se toga dana birati novi Parlament. Berlusconi će biti prvi premijer koji je izdržao kao predsjednik vlade cijeli mandat istog parlamentarnog sastava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙