FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: siromaštvo najveći svjetski problem

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - U sklopu istraživanja koje je upovodu 16. listopada, Svjetskog dana hrane, provela agencija Puls zapotrebe Gallup Internationala, građani Hrvatske naveli su siromaštvokao najveći problem s kojim se svijet suočava, priopćeno je danas izPulsa.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - U sklopu istraživanja koje je u povodu 16. listopada, Svjetskog dana hrane, provela agencija Puls za potrebe Gallup Internationala, građani Hrvatske naveli su siromaštvo kao najveći problem s kojim se svijet suočava, priopćeno je danas iz Pulsa.

Gallup International proveo je istraživanje u ukupno 68 zemalja, a najviše ispitanika (26 posto) izdvojilo je siromaštvo, odnosno razliku između bogatih i siromašnih kao glavni svjetski problem.

U pojedinim svjetskim regijama je problem siromaštva više izražen, pa ga je kao najveći problem izdvojilo 39 posto ispitanika iz Latinske Amerike, a 37 posto iz Afrike. S druge strane, u Sjevernoj Americi je siromaštvo najvećim svjetskim problemom proglasilo 20 posto ispitanika.

U svijetu je drugi najčešći spominjani svjetski problem terorizam, dok je za građane Hrvatske to nezaposlenost.

U proteklih godinu dana 18 posto ispitanika iz cijelog svijeta često ili ponekad nije imalo dovoljno za jesti.

Situacija je najkritičnija u Africi, gdje je 43 posto ispitanika navelo da je često ili ponekad bilo gladno.

Najbolja situacija je u Zapadnoj Europi, gdje je svega 4 posto ispitanika navelo da nije imalo dovoljno za jesti, no sljedeća regija iza Afrike po udjelu gladnih je Istočna i Središnja Europa.

U Hrvatskoj je pak 17 posto ispitanika navelo da je u proteklih godinu dana ponekad ili često bilo gladno, što je niže nego u našoj regiji.

U istraživanju, koje je provedeno u svibnju i lipnju, sudjelovalo je više od 50.000 ispitanika koji predstavljaju stajališta više od 1,3 milijarde ljudi.

U Hrvatskoj je istraživanje provedeno u lipnju telefonskom anketom na nacionalno reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙