FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNMIK zatražio od osoblja da se ne kreće noću jugozapadom Kosovom

PRIŠTINA,17.listopada.2005(Hina) - UNMIK je zatražio od svojihslužbenika da se zbog "sigurnosnih incidenata" ne kreću noću cestamapo zapadnom i jugozapadnom dijelu Kosova, objavili su u ponedjeljakprištinski elektronski mediji na albanskome, pozivajući se na pisanjednevnika "Koha ditore".
PRIŠTINA,17.listopada.2005(Hina) - UNMIK je zatražio od svojih službenika da se zbog "sigurnosnih incidenata" ne kreću noću cestama po zapadnom i jugozapadnom dijelu Kosova, objavili su u ponedjeljak prištinski elektronski mediji na albanskome, pozivajući se na pisanje dnevnika "Koha ditore".

Pismenom obaviješću UNMIK sugerira svom osoblju da u dijelu Metohije (Albanci taj dio nazivaju Dukađin) ne putuju vozilima s oznakama UN-a i to u vremenu od 18 sati navečer do osam izjutra.

Prema navodima "Kohe ditore", ova odluka UNMIK-a vrijedi od 14. listopada i njom se zabranjuje kretanje službenicima UNMIK-a u općinama Peć, Istok, Đakovica, Klina, Dečane, Mališevo, Suva Reka, Prizren i Dragaš.

U pismu se ne navodi na šta se odnose incidenti na koje UNMIK ukazuje, niti da li su oni povezani s pojavljivanjem oružane skupine kosovskih Albanaca, koja sebe naziva "Vojska za neovisnost Kosova" (VNK).

Prištinski dnevnik na albanskome "Zeri" piše u ponedjeljak da su, unatoč tome što to službeno nije objavljeno, pojačane sigurnosne mjere na području Peći. Nakon pojavljivanja ljudi u odorama, koji se predstavljaju kao Vojska za neovisnost Kosova, od subote se u regiji zapadnog Kosova primjenjuju dodatne mjere sigurnosti.

Raspored pripadnika Kosovske policijske službe je produžen za još četiri sata, od osam na 12 sati radnog vremena. Vidljiva je sve više i nazočnost KFOR-a u nadzornim punktovima, posebice na izlasku iz grada Peći. Mediji navode da se i u samoj Prištini, ispred zgrade Radio-televizije Priština, već dva dana primjećuje pojačani broj pripadnika Kosovske policijske službe.

U priopćenju poslanom elektronskim medijima na Kosovu, samozvana Vojska za neovisnost Kosova zaprijetila je da će, ukoliko Skupština Kosova do 15. listopada ne proglasi neovisnost, "objaviti i primijeniti izvanredno stanje i da će početi provoditi ratna pravila".

Za sada se nisu oglasile kosovske institucije i vodeće albanske političke snage na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙