FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grivičić: još nisu isplaćeni poticaji za jesensku sjetvu

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Unatoč obećanjima Ministarstvapoljoprivrede poticaji za jesensku sjetvu još uvijek nisu isplaćeni pase postavlja pitanje znaju li odgovorni u Vladi kada se sije pšenica,rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskogseljačkog saveza Darko Grivičić.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Unatoč obećanjima Ministarstva poljoprivrede poticaji za jesensku sjetvu još uvijek nisu isplaćeni pa se postavlja pitanje znaju li odgovorni u Vladi kada se sije pšenica, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić.

Naveo je kako su, primjerice, u Sloveniji i Mađarskoj poticaji za pšenicu i uljanu repicu daleko veći nego u Hrvatskoj i isplaćeni su prije više od mjesec dana te pita kako naši poljoprivrednici mogu biti konkurentni u takvim uvjetima.

Novaca na selu nikada nije bilo manje, seljaci još nisu kupili sjeme, gnojivo, nemaju novaca ni za gorivo, jer još uvijek čekaju da se netko u državi smiluje i isplati poticaje kako bi mogli sijati, kazao je Grivičić.

Da su seljaci dobili poticaj na vrijeme, kazao je, sad bi bili spremni za sjetvu, budući su i vremenske prilike idealne za sjetvu pšenice, a ovako 80 posto zemlje još nije niti poorano, a kamoli pripremljeno za sjetvu.

Grivičić je mišljenja kako je riječ o neodgovornosti Vlade prema poljoprivredi te se pita da li je državni proračun prazan ili je poljoprivreda ta na kojoj se, kako je rekao, opet lome neki deficiti.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva ističu pak kako je isplata poticaja krenula još početkom prošloga tjedna te bi trebala završiti do kraja mjeseca.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙