FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wuestenrot stambena štedionica nudi novosti svojim klijentima

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Wuestenrot stambena štedionicasvojim štedišama nudi nove modele i poticaje te uvođenje kredita zameđufinaciranje, što je novost na tržištu stambene štednje uHrvatskoj, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinarepredsjednik Uprave Wuestenrot stambene štedionice Zdravko Anđel.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Wuestenrot stambena štedionica svojim štedišama nudi nove modele i poticaje te uvođenje kredita za međufinaciranje, što je novost na tržištu stambene štednje u Hrvatskoj, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Wuestenrot stambene štedionice Zdravko Anđel.

Model međufinanciranja štedišama omogućava dizanje kredita odmah, bez obvezatnog roka štednje, uz najpovoljnije uvjete.

Taj će model međufinanciranja, kazao je Anđel, donijeti pojačanu konkurentnost na tržištu po pitanju kamatnih stopa, rokova otplate, načina izračuna kreditne sposobnosti, instrumenata osiguranja i drugih pogodnosti koje takav model pruža.

Štediše se od sada mogu koristiti sredstvima stambene štednje za opremanje svoga stana ili kuće te je otvorena mogućnost prijenosa ugovora iz jedne stambene štedionice u drugu, uz zadržavanje prava na državna poticajna sredstva (DPS).

Kamatne stope ostaju fiksne u cijelom razdoblju otplate kredita, nema interkalarne kamate i nema naknade za prijevremenu otplatu kredita, a korisnik ne mijenja račun na koji prima plaću.

Krediti su vezani uz euro, uz različite instrumente osiguranja, a mogu se odobriti uz fiksnu kamatnu stopu već od 4,49 posto godišnje.

Starosna dob podnositelja zahtjeva sada je pomaknuta na 72 godine, a kreditna sposobnost je 2.000 kuna s otplatnom ratom.

Kredit mogu dobiti i osobe koje nisu zaposlene na određeno vrijeme, primjerice osobe zaposlene u slobodnim zanimanjima, novinari, pomorci na stranim brodovima, osobe koje rade u inozemstvu.

Budući su državni poticaji za štednju smanjeni u Wuestenrotu su odlučili poboljšati ponudu nudeći svojim klijentima štednju s kamatnim bonusom. Osnovni kamatni bonus iznosi 25 posto za svaku godinu štednje, a bonus za ovu godinu je 50 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙