FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija nastavlja lov za teroristima u Nalčiku

MOSKVA, 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Jedan je muškarac ubijen uutorak rano ujutro u Nalčiku nakon sukoba na kontrolnoj točki, apokrenuta je potjera za dvije osobe koje su u trenutku incidenta biles njim, rekli su policijski izvori.
MOSKVA, 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Jedan je muškarac ubijen u utorak rano ujutro u Nalčiku nakon sukoba na kontrolnoj točki, a pokrenuta je potjera za dvije osobe koje su u trenutku incidenta bile s njim, rekli su policijski izvori.

Ruske sigurnosne snage tenkovima su zatvorile dio grada u kojemu pretražuju kuće u potrazi za islamskim militantima. Mještanima je rečeno da ne napuštaju domove.

"Pretražujemo kuće u potrazi za onima koji su sudjelovali u prošlotjednim napadima i onima koji su pomagali napadačima", rekao je policijski glasnogovornik agenciji Interfax.

Nalčik, glavni grad Kabardino-Balkarije u Sjevernom Kavkazu, prošloga je tjedna bio poprište sukoba sigurnosnih snaga i 300 islamskih militanata koji su napali zgrade lokalne vlade i snaga sigurnosti.

Više od 130 osoba poginulo je u napadima i operacijama koje su uslijedile nakon njih.

U ponedjeljak je odgovornost za napad preuzeo čečenski terorist Šamil Basajev, koji je preuzeo odgovornost za pokolj u beslanskoj školi u rujnu 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙