FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nalčik: ubijeno 50 napadača i 12 mještana

MOSKVA, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Pedeset naoružanih napadača i12 mještana ubijeno je u četvrtak nakon napada na sigurnosne snage uNalčiku, glavnom gradu Kabardino-Balkarije, rekao je predsjednik terepublike u ruskom Kavkazu Arsen Kanokov.
MOSKVA, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Pedeset naoružanih napadača i 12 mještana ubijeno je u četvrtak nakon napada na sigurnosne snage u Nalčiku, glavnom gradu Kabardino-Balkarije, rekao je predsjednik te republike u ruskom Kavkazu Arsen Kanokov.

Prema bolničkim izvorima, 40 osoba je ranjeno.

Približno 300 naoružanih napadača sudjelovalo je u napadu na sigurnosne snage, rekao je časnik Savezne sigurnosne službe (FSB) u Nalčiku, navodi Ria Novosti. U napadu na glavni stožer sigurnosne službe ubijen je i jedan dužnosnik FSB-a, a sedmorica su ranjena, dodao je isti izvor.

Naoružani muškarci izveli su u četvrtak niz istodobnih napada na policijske postaje, stožer sigurnosne službe (FSB) i vojsku u Nalčiku, glavnom gradu ruske kavkaske republike Kabardino-Balkarije, blizu Čečenije.

Napad na zračnu luku Nalčika je spriječen, ali su svi letovi otkazani.

Tijekom napada evakuirana je škola koja se nalazi iza napadnute zgrade policije, a središte Nalčika blokirala je policija. Ruska televizija prikazala je snimke ljudi koji napuštaju grad u koji je zabranjen ulaz.

Nekoliko sati nakon početka napada provedena je policijska operacija u predgrađu Nalčika. Nekoliko vjerskih ekstremista, kako je javio Itar-Tass, ubijeno je u toj operaciji, dok je nekoliko radikalnih islamista uhićeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙