FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: veze s Izraelom "nastavit će se čim to bude moguće"

PARIZ, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abasizjavio je u ponedjeljak da je "siguran" kako će se veze s Izraelom,koji ih je odlučio zamrznuti s Palestincima, "nastaviti čim to budemoguće", na novinskoj konferenciji u Parizu uoči susreta spredsjednikom Jacquesom Chiracom.
PARIZ, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abas izjavio je u ponedjeljak da je "siguran" kako će se veze s Izraelom, koji ih je odlučio zamrznuti s Palestincima, "nastaviti čim to bude moguće", na novinskoj konferenciji u Parizu uoči susreta s predsjednikom Jacquesom Chiracom.

"Što se tiče veza, sigurni smo da će se nastaviti čim to bude moguće, jer imamo mnogo tema za razgovor s Izraelcima", kazao je Abas.

Abas je osudio palestinske napade u kojima su u nedjelju na Zapadnoj obali ubijena tri židovska doseljenika, rekavši kako takvi čini nanose "golemu štetu primirju koje su obećale poštovati sve palestinske organizacije". Nakon tog napada Izrael je u ponedjeljak odlučio zamrznuti odnose s Palestinskom samoupravom.

Jacques Chirac je pak zaželio da izraelsko povlačenje iz Gaze "dade poticaj političkom procesu koji vodi prema miru" između Izraelaca i Palestinaca.

Abas je u ponedjeljak započeo dvodnevni posjet Francuskoj, prvi otkako je u siječnju izabran na dužnost predsjednika Palestinske samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙