FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Villepin prvi put popularniji od Sarkozyja (anketa)

PARIZ, 29. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique deVillepin, kojeg smatraju mogućim kandidatom na predsjedničkim izborima2007., postao je najpopularniji političar u Francuskoj, prvi putpretekavši suparnika Nicolasa Sarkozyja, prema anketi objavljenoj učetvrtak.
PARIZ, 29. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique de Villepin, kojeg smatraju mogućim kandidatom na predsjedničkim izborima 2007., postao je najpopularniji političar u Francuskoj, prvi put pretekavši suparnika Nicolasa Sarkozyja, prema anketi objavljenoj u četvrtak.

Sarkozy, ministar unutarnjih poslova i predsjednik većinske stranke UMP, izgubio je šest postotnih bodova u mjesec dana, a potporu mu je dalo 47 posto zadovoljnih građana, što je nešto manje od Villepina koji je ostao na 48 posto, prema anketi Instituta TNS-Sofres.

Sarkozy koji je u napetim odnosima s predsjednikom države Jacquesom Chiracom, kao i s premijerom, ne skriva želju da se kandidira na predsjedničkim izborima 2007.

Desnica koja je u Francuskoj na vlasti sve češće spominje Dominiquea de Villepina kao nasljednika Chiraca, čiji je vjerni pristaša.

Anketa je loša vijest za Sarkozyja koji zagovara politiku "raskida" i često je ljetos isticao da je, prema anketama, u velikoj prednosti pred svojim suparnikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙