FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Parizu otvoren francusko-talijanski summit

PARIZ, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Francusko-talijanski sastanak navrhu počeo je u utorak u Parizu razgovorom između francuskogpredsjednika Jacquesa Chiraca i šefa talijanske vlade SilvijaBerlusconija, na kojemu trebaju prevladavati europska pitanja, naposepočetak pregovora s Turskom.
PARIZ, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Francusko-talijanski sastanak na vrhu počeo je u utorak u Parizu razgovorom između francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i šefa talijanske vlade Silvija Berlusconija, na kojemu trebaju prevladavati europska pitanja, napose početak pregovora s Turskom.

Europska pitanja trebaju dobiti "važno mjesto", s obzirom na početak pregovora o ulasku Turske i Hrvatske u Europsku uniju i na skorašnji neslužbeni summit u Londonu 27. i 28. listopada, kazao je službeni predstavnik ureda francuskog predsjednika Jerome Bonnafont.

Sedam francuskih i talijanskih ministara sastat će se u istoj prigodi. Potpisat će se ugovori o obrani i o istraživanju.

Summit će usto biti prigoda za Chiraca da se prvi put sastane s novinarima nakon hospitalizacije 2. rujna zbog tegoba s krvožilnim sustavom koje su ga natjerale na mirovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙