FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barcelona: Zapatero i De Villepin o pograničnim pitanjima

BARCELONA, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Šef španjolske vlade JoseLuis Rodriguez Zapatero i njegov francuski kolega Dominique deVillepin u ponedjeljak su se sastali u Barceloni gdje će glavne temenjihova razgovora biti pogranična pitanja, izvijestili su uponedjeljak službeni izvori.
BARCELONA, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Šef španjolske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero i njegov francuski kolega Dominique de Villepin u ponedjeljak su se sastali u Barceloni gdje će glavne teme njihova razgovora biti pogranična pitanja, izvijestili su u ponedjeljak službeni izvori.

Šefove vlada dviju država u palači Pedralbes primio je predsjednik autonomne regije Katalonije Pasqual Maragall, koji se zalaže za projekt snažnije autonomije, koji ostatak Španjolske smatra spornim.

Zapatero i Villepin počeli su pregovore u četiri oka tijekom kojih je predviđena rasprava o drugim aktualnim pitanjima, poput primjerice mogućih ozbiljnih problema s ptičjom gripom te o krizi s imigrantima u španjolskim enklavama Melilli i Ceuti, na sjeveru Maroka.

Sastanak na najvišoj razini dvojice šefova vlada u glavnome gradu Katalonije održava se nekoliko tjedana prije summita francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i Zapatera koji će se održati u Francuskoj tijekom studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙