FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rakuni ugrozili njemačku berbu grožđa

HAMBURG, 17. listopada 2005. (Hina/dpa) - Njemačke vlasti pojačale suborbu protiv rakuna jer taj američki sisavac ugrožava berbu grožđa ujednoj pokrajini.
HAMBURG, 17. listopada 2005. (Hina/dpa) - Njemačke vlasti pojačale su borbu protiv rakuna jer taj američki sisavac ugrožava berbu grožđa u jednoj pokrajini.

Rakuni su u Njemačku uvezeni prije Drugoga svjetskog rata iz Sjeverne Amerike i nekontrolirano su se razmnožili diljem Njemačke i cijele središnje Europe sve do Urala, kažu ekolozi.

Te noćne životinje u mnogim su gradovima postale opasne za zdravlje jer kopaju po kantama za smeće i upadaju u podrume i tavane,a sad su postale prijetnja i poljoprivredi.

"Rakuni su za samo koji dan poharali gotovo cijeli urod grožđa", rekao je vinogradar Werner Kothe koji ima vinograd u Brandenburgu na sjeveroistoku Njemačke.

Stanje je u njemačkoj saveznoj državi Brandenburgu postalo tako teško da su vlasti dopustile ubijanje rakuna.

Lani su lovci ondje ubili 3.471 rakuna, a znanstvenici procjenjuju da ih samo u Njemačkoj ima više od milijun, šire se u susjedne zemlje nevjerojatnom brzinom, a samo u području Kassela ima ih stotinu na četvorni kilometar, koliko ih ima i u njihovu prirodnome staništu u sjevernoj Americi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙