FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojačan nadzor prometa grožđa

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Iz Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva su izvijestili kako je, budući jezapočela berba grožđa, cjelokupan promet grožđa pod pojačanim nadzoromDržavnog inspektorata i vinarske inspekcije.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva su izvijestili kako je, budući je započela berba grožđa, cjelokupan promet grožđa pod pojačanim nadzorom Državnog inspektorata i vinarske inspekcije.

Prema procjenama Ministarstva u ovogodišnjoj berbi grožđa očekuje se urod nešto veći od 200 tisuća tona, od čega će se dobiti oko 1,4 milijuna hektolitara vina.

Iz Ministarstva napominju kako se posebice nadzire uvoz grožđa, kako bi se spriječili slučajevi kao ranijih godina kada se od uvoznog grožđa proizvodilo vino koje je kasnije deklarirano kao hrvatsko.

Budući je najveći uvoz iz istočnih zemalja, posebice Makedonije, posebno se nadziru upravo granični prijelazi na jugu i istoku Hrvatske, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Nadzor provode Carinska uprava, Državni inspektorat, vinarska inspekcija i policija.

Prema do sada prikupljenim podacima, u ovoj berbi uvezeno je 77 vagona grožđa uglavnom iz Makedonije, a uvezeno grožđe dobilo je rješenje za stavljanje u promet od Hrvatskog zavoda za vinarstvo. Vino koje se proizvede iz tog grožđa mora biti deklarirano kao vino uvezeno iz Makedonije.

Proizvođači koji namjeravaju staviti grožđe u promet, kako su pojasnili u resornom ministarstvu, trebaju imati iskaznicu, odnosno biti upisani u Upisnik proizvođača grožđa i vina te posjedovati rješenje za stavljanje grožđa u promet.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙