FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: uskladiti zakonodavstvo s onim u EU

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Za hrvatsku poljoprivredu otvaranjepregovora Hrvatske i EU znači usklađivanje zakonodavstva sa onim u EU,zatim pregovori oko utvrđivanja proizvodnih kvota za određeneosjetljive poljoprivredne proizvode, kao što su šećer, mlijeko, vino,maslinovo ulje, ribe i riblje prerađevine, istaknuo je ministarpoljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Za hrvatsku poljoprivredu otvaranje pregovora Hrvatske i EU znači usklađivanje zakonodavstva sa onim u EU, zatim pregovori oko utvrđivanja proizvodnih kvota za određene osjetljive poljoprivredne proizvode, kao što su šećer, mlijeko, vino, maslinovo ulje, ribe i riblje prerađevine, istaknuo je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Istodobno će se, naglašava, utvrđivati prijelazna razdoblja vezano za postojeću legislativu, odnosno zaštitu zemljišta, šuma itd.

Intencija je, kako je pojasnio, da se za odredbe postojećeg zakona koje onemogućavaju kupovinu poljoprivrednog zemljišta od stranih pravnih i fizičkih osoba zadrži što duži vremenski period, tj. da se za njega izborimo kroz pregovore.

Generalno gledajući, istaknuo je Čobanković, poljoprivreda kao grana, ali i oni koji se njome bave trebaju biti najzainteresiraniji za ulazak Hrvatske u EU, jer je poljoprivreda jedna od grana gospodarstva koje će od toga imati direktne koristi.

Isto tako, nužno je poraditi na zaštiti hrvatskih autohtonih i tradicijskih proizvoda te je u skladu s tim Ministarstvo i donijelo Pravilnik o zaštiti zemljopisnog podrijetla, a radi se i na pravilniku o tradicijskim proizvodima, kazao je Čobanković.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙