FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roche donira lijek za ptičju gripu Rumunjskoj i Turskoj

LONDON, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Švicarska farmaceutskakompanija Roche donirala je lijek protiv gripe Tamiflu Turskoj iRumunjskoj, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal u svojeminternetskom izdanju.
LONDON, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Švicarska farmaceutska kompanija Roche donirala je lijek protiv gripe Tamiflu Turskoj i Rumunjskoj, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal u svojem internetskom izdanju.

Glasnogovornik Rochea rekao je da je kompanija Turskoj donirala 20.000 doza Tamiflua kako bi se zaštitili radnici koji bi mogli doći u kontakt sa zaraženom peradi, a 2.400 doza poslano je Rumunjskoj, objavio je list.

Roche maksimalno ubrzava proizvodnju tog lijeka i već je osigurao tri milijuna doza za Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO).

Tamiflu je najučinkovitiji antiviralni lijek koji trenutačno postoji za ptičju gripu i vlade prikupljaju zalihe u strahu da bi virus, koji je u Aziji od 2003. usmrtio više od 60 ljudi, mogao mutirati u oblik smrtonosan za ljude.

Švicarska kompanija jedini je proizvođač tog lijeka i ne namjerava se odreći patentnih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙