FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Čakovcu 9. Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane

ČAKOVEC, 14. listopada 2005. (Hina) - U Čakovcu je danas počeotrodnevni 9. Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane, na kojemusudjeluje stotinjak izlagača iz Hrvatske i Slovenije, i to isključivoizlagači s ekološkim certificiranim proizvodima te onima u posupkudobivanja (certifikata).
ČAKOVEC, 14. listopada 2005. (Hina) - U Čakovcu je danas počeo trodnevni 9. Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane, na kojemu sudjeluje stotinjak izlagača iz Hrvatske i Slovenije, i to isključivo izlagači s ekološkim certificiranim proizvodima te onima u posupku dobivanja (certifikata).

Sajam se održava u dvorani čakovečke Graditeljske škole, a na njemu izlažu proizvođači ljekovitog bilja, meda, tehnološki inovatori i oni koji se bave ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom.

Također, na ovogodišnjem 9. Međunarodnom sajmu ekologije i zdrave prehrane sudjeluju škole s ekološkim zadrugama i istraživačkim projektima u području ekologije, a svoje štandove imaju i udruge koje se bave razvojem civilnog društva, ljudskim pravima, održivim razvojem i zaštitom okoliša.

Tijekom sajma održat će se niz stručnih predavanja vezanih uz ekološke teme i zdravu prehranu.

Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane u Čakovcu otvorio je međimurski župan Josip Posavec.

"Treba stvoriti preduvjete za proizvodnju zdrave hrane, a to Međimurska županija svakako čini. Prvenstveno se to odnosi na zaštitu podzemnih voda, pa tako Županija do 2010. planira utrošiti milijardu kuna kako bi se izgradili kanalizacijski sustavi u svim međimurskim općinama i gradovima. Županijsko čelništvo i dalje će podupirati ekološke programe kako bi se postigao konačan cilj, a to je da međimurski okoliš, turistička ponuda i proizvodi postanu prepoznatljiva robna marka", rekao je za Hinu župan Posavec.

Međunarodni sajam ekologije i zdrave prehrane organizirala je Udruga EOL iz Čakovca, uz pokroviteljstvo grada Čakovca i Međimurske županije, zatim Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva rada, gospodarstva i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙