FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvaranjem suvremenog pogona uljare počeli Dani maslina u Puntu

KRK,14. listopada 2005.(Hina) - Turističko-gastronomska manifestacijaDani maslina, tijekom koje će posjetitelji moći kušati puntarskemasline i maslinovo ulje, sudjelovati u berbi i prezentaciji obrademaslina te posjetiti izložbe, predavanja ili zabavne programe počelisu danas u Puntu na otoku Krku.
KRK,14. listopada 2005.(Hina) - Turističko-gastronomska manifestacija Dani maslina, tijekom koje će posjetitelji moći kušati puntarske masline i maslinovo ulje, sudjelovati u berbi i prezentaciji obrade maslina te posjetiti izložbe, predavanja ili zabavne programe počeli su danas u Puntu na otoku Krku.

U Puntu je danas otvorena izložba u povodu 101. godine osnivanja puntarske zadruge "Kvarner", a u prostorima sljednika te zadruge, u uljari "Kvarner", pušten je u rad novi pogon za obradu maslina, vrijedan 250.000 eura.

Ta uljara na godinu obradi do 700 tona maslina, uglavnom krčkih maslinara, a proizvodnja na novom postrojenju počet će obradom maslina sorte talijanka koja ranije dozrijeva, a zatim i domaće sorte oblice.

U Punat danas pristižu prve skupine turista koji će sudjelovati u toj manifestaciji. Po podacima iz Turističke zajednice Punat, tijekom Dana maslina u Puntu će boraviti više od 500 turista u organiziranim skupinama, a očekuje se i dolazak većeg broja individualnih gostiju za koje su pripremljeni jednodnevni programi.

Za Dana maslina, od 14. listopada do 5. studenoga, u osam je puntarskih restorana posebna ponuda jela na osnovi maslinova ulja, a gosti mogu kušati puntarsko ulje, masline i paški sir.

Sljedećih dana bit će održana stručna predavanja za maslinare o proizvodnji maslinova ulja, o bolestima masline te brojni turistički, zabavni i edukativni programi.

Zadnjih dana manifestacije, od 2. do 5. studenoga, bit će održano natjecanje najboljih hrvatskih kuhara u spravljanju jela na osnovi maslina i maslinova ulja "Zlatna maslina", a najboljim kuharima bit će dodjeljene nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙