FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bizovac: Otvoren sajam "Agrozemlja"

BIZOVAC,13. listopada(Hina) - U Bizovačkim toplicama danas je otvoren11. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova,lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agrozemlja".
BIZOVAC,13. listopada(Hina) - U Bizovačkim toplicama danas je otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agrozemlja".

Na sajmu, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, do 16. listopada svoje proizvode i usluge predstavlja više od 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Uz tradicionalno predstavljanje poljoprivredne mehanizacije hrvatskih distributera te izložbu traktora ove će se godine na sajmu održati i izložba steonih junica.

Uz brojne prezentacije poljoprivrednih strojeva i opreme bit će priređen i poseban program "Voda-izvor života", tijekom kojeg će se predstaviti likovni i tehnički radovi učenika osnovnih škola s područja pet slavonskih županija na temu "Voda i bunari".

Otvarajući sajam, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković ocijenio je da "Agrozemlja" postaje najznačajnija sajamska priredba vezana uz poljoprivredu na području istočne Hrvatske.

Ministarstvo u granicama mogućnosti nastoji osigurati financijska sredstva za poticanje proizvodnje i provođenje novih programa, poput značajnijeg razvoja stočarstva i razvoja radno intenzivnih kultura. Očekuje da će Vlada do kraja ovoga mjeseca donijeti i program povećanja svinjogojske proizvodnje.

Osvrnuvši se početak pregovora s Europskom unijom ministar Čobanković je ocijenio kako bi poljoprivrednici trebali biti najviše zainteresirani za ulazak Hrvatske u EU jer će im upravo to, kako drži, osigurati jedinima izravnu korist kroz povećanje poticaja i potpora.

Od iduće godine bit će dostupna sredstva iz predpristupnog fonda SAPARD i ovo razdoblje treba iskoristiti za pripremu dokumentacije, kako bi se u travnju iduće godine mogli podnositi kompletirane zahtjeve, poručio je Čobanković najavljujući u tom dijelu i promotivne aktivnosti Ministarstva.

Ministar Čobanković danas će voditi prezentaciju Vladinog programa povećanja govedarske proizvodnje, s posebnim naglaskom na proizvodnju mlijeka, a u sklopu sajma održat će se i stručni skup o korištenju predpristupnih fondova EU te prezentacija SAPARD programa, koju će voditi pomoćnik ministra poljoprivrede Srećko Selanac.

Organizator sajma "Agrozemlja" je osječka tvrtka "Katava" d.o.o.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙