FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće HRT-a prihvatilo izviješće o razlozima prekomjernog oglašavanja

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a prihvatiloje danas izviješće i obrazloženje ravnatelja HRT-a Mirka Galića orazlozima prekoračenja trajanja promidžbenih poruka u HTV-ovu programute upozorilo kako treba učiniti sve da se to više ne ponovi.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je danas izviješće i obrazloženje ravnatelja HRT-a Mirka Galića o razlozima prekoračenja trajanja promidžbenih poruka u HTV-ovu programu te upozorilo kako treba učiniti sve da se to više ne ponovi.

Galić je na prošloj sjednici Programskog vijeća HRT-a, 20. rujna, priznao da je HTV kršio zakonsku odredbu o vremenskom ograničenju oglašavanja promidžbenih poruka, no naglasio je da namjera nije bila priskrbiti dodatne prihode.

O Galićevom izviješću Vijeće je glasovalo danas jer zbog jednog suzdržanog glasa nije usvojeno na prošloj sjednici.

Vijeće je prihvatilo izviješće, no bez obzira na opravdanost razloga prekoračenja emitiranja promidžbenih poruka smatra da se treba poduzeti sve kako bi se poštivale zakonske odredbe.

Galić je rekao da tih prijestupa više nema, a objasnio je da je do njih dolazilo jer je Dnevnik ponekad trajao dulje, pa bi marketinški fond predviđen za oglašavanje od 19 do 20 sati ušao u fond od 20 do 21 sat.

Inače, RTL televizija je u srpnju tužila HRT tvrdeći da je u prvoj polovici ove godine na svoja dva televizijska programa gotovo 600 puta prekršila zakonsku odredbu o ograničenju oglašavanja.

Predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak zatražio je danas od Hrvatskog sabora da u zakonskom roku imenuje nove članove Vijeća kojima 14. studenoga ističe dvogodišnji mandat.

Od 11 članova Vijeća, šestorica su imenovana na mandat od četiri godine, a petorici imenovanih na dvije godine ističe mandat.

Članovi vijeća pod točkom razno otvorili su raspravu o, kako su rekli, napadima na uređivačku politiku i čelne ljude HRT-a, ističući kako su nezadovoljni pritiskom na tu kuću.

"Svi koji vrše pritisak na HRT ruše Hrvatsku i ako se nadaju da će izazvati strah i cenzuru novinara neka znaju da je to vrijeme iza nas", rekla je članica Vijeća Suzana Jašić.

Galić je rekao da treba štiti postignutu "neovisnost i emancipaciju od vlasti" i "ne ulaziti u konfrontacije". Dodao je da se nikome ne može osporiti pravo na kritiku i mišljenje, ni kad se govori da HRT radi protiv države i da je politički obojana. To je, inače, nedavno za tisak izjavio potpredsjednik HDZ-a.

"To su ispadi pojedinaca i ja ih odbacujem", zaključio je Galić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙