FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komisija odobrila uvrštenje dionica Medike u I. kotaciju ZSE

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Komisija za vrijednosne papireodobrila je danas uvrštenje dionica najvećeg hrvatskog veletrgovcalijekovima i sanitetskim materijalom, tvrtke Medika u najvišu kotacijuZagrebačke burze, Službeno tržište (I. kotacija), rekao je nadanašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Komisije MiljenkoFičor.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Komisija za vrijednosne papire odobrila je danas uvrštenje dionica najvećeg hrvatskog veletrgovca lijekovima i sanitetskim materijalom, tvrtke Medika u najvišu kotaciju Zagrebačke burze, Službeno tržište (I. kotacija), rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Komisije Miljenko Fičor.

Dionice Medike će u Službeno tržište biti uvrštene 20. listopada, kada započinje i trgovanje tim dionicama, pod burzovnom oznakom MDKA-R-A. Do sada se njima trgovalo u kotaciji javnih dioničkih društava (JDD).

Medika time postaje šesta tvrtka čije su dionice uvrštene u najvišu kotaciju hrvatskih burzi, uz Croatia osiguranje, Istraturist, Plivu, Podravku i Varteks.

Ujedno, u Službeno tržište Zagrebačke burze od srpnja ove godine uvršteno je i izdanje trogodišnjih obveznica Medike, vrijedno 16,5 milijuna eura.

Fičor je danas izvijestio i kako je 11. i 12. listopada u Zagrebu održan sastanak konzultativne grupe komisija iz regije, koji je okupio predstavnike regulatornih i nadzornih tijela deset zemalja koje pretendiraju na ulazak u Europsku uniju (EU) te triju članica EU (Češke, Mađarske i Slovenije).

Sastanak je bio posvećen temama daljnje harmonizacije zakonodavstva s legislativom EU, a rezultirao je i potpisivanjem bilateralnih memoranduma o razumijevanju i suradnji između hrvatske komisije i komisija Bugarske i Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙