FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: uvrštena osma tranša komercijalnih zapisa Jadranke

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis

ZSE: uvrštena osma tranša komercijalnih zapisa Jadranke

U Redovno tržište Zagrebačke burze danas je uvrštena osma tranša jednogodišnjih komercijalnih zapisa hotelsko-turističke tvrtke Jadranka, vrijedna 7,5 milijuna kuna, koja na naplatu dospijeva 22. rujna iduće godine.

Kako su izvijestili sa Zagrebačke burze, trgovina ovim komercijalnim zapisima započinje danas, i to pod burzovnom oznakom JDRA-M-638A, a agent izdanja bila je Privredna banka Zagreb.

Vrijednost dosadašnjih sedam tranši komercijalnih zapisa Jadranke, izdanih od 2002. do 2005. godine iznosi oko 75 milijuna kuna, a kako se navodi u prospektu, 'neto prihod od izdavanja komercijalnih zapisa bit će upotrijebljen za opće financiranje'.

U prospektu se navodi i kako je isplata svih iznosa komercijalnih zapisa osigurana jamstvima društava-kćeri Jadranka hoteli, Jadranka kampovi i Jadranka trgovina. Jadranka je najveće hotelsko-turističko poduzeće na području Primorsko-goranske županije, a raspolaže sa šest hotela, pet autokampova, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima.

Ukupni smještajni kapaciteti Jadranke iznose oko 3,5 tisuće kreveta, odnosno oko 1,5 tisuća smještajnih jedinica.

Sjedište Jadranke, koja zapošljava više od 600 radnika, je u Malom Lošinju, a njeni turistički i ugostiteljski objekti te zemljište nalaze se na otocima Lošinj i Cres.

Prošle je godinu Jadranka ostvarila prihode u iznosu od 260,14 milijuna kuna te je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 3,44 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙