FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burza u Dubaiju želi postati globalno financijsko središte

DUBAI, 27. rujna 2005. (Hina/AP) - Prvi poslovi sklopljeni su uponedjeljak na novom međunarodnom financijskom tržištu u Dubaiju, zakoje se Ujedinjeni Arapski Emirati nadaju da će promovirati njihovcilj da postanu globalnim financijskim središtem.
DUBAI, 27. rujna 2005. (Hina/AP) - Prvi poslovi sklopljeni su u ponedjeljak na novom međunarodnom financijskom tržištu u Dubaiju, za koje se Ujedinjeni Arapski Emirati nadaju da će promovirati njihov cilj da postanu globalnim financijskim središtem.

Prva početna ponuda dionica na burzi očekuje se idući mjesec kada će libanonska telekomunikacijska tvrtka Investcom uvrstiti svoje dionice u njezinu kotaciju.

Direktor burze Lynton Jones kazao je da se nada uvrštenju 15 do 20 tvrtki u kotaciju burze tijekom idućih 18 mjeseci. Očekuju se dionice tvrtki s Bliskog istoka, iz Indije, Kine, Južne Afrike i istočne Europe.

"Vjerujemo da će međunarodno financijsko tržište u Dubaiju ispuniti vakuum kroz stvaranje burze u samom središtu jednog od najdinamičnijeg i najbrže rastućeg gospodarstva u svijetu", kazao je Mukhtar Hussein, čelnik banke HSBC za investicijsko bankarstvo na Bliskom istoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙