FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medicinske sestre protiv administrativne pristojbe

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Uvođenjem administrativnihpristojbi najviše su pogođene medicinske sestre u primarnojzdravstvenoj zaštiti, upozorila je danas Hrvatska udruga medicinskihsestara (HUMS).
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Uvođenjem administrativnih pristojbi najviše su pogođene medicinske sestre u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, upozorila je danas Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS).

Medicinske sestre nisu školovane i osposobljene za blagajnice, a zbog prikupljanja i pohranjivanja novca mogu imati dodatnih problema, ističe HUMS u priopćenju.

Novac od pristojbi čuva se u ladicama u ordinacijama, pa postoji mogućnost provala i napada, a teškoće stvara odlazak i predaja novca u FINA-u nakon radnog vremena.

Time se sestre dovode u opasnost u ordinaciji i na putu do FINA-e, pogotovo ako je udaljenost veća, a sestre idu bez zaštite s većom količinom novca.

Dodatni blagajnički poslovi oduzet će sestrama dio ionako prekratkog vremena za kvalitetnu brigu o pacijentima. Smanjit će se vrijeme za educiranje i informiranje pacijenata o pravilnoj pripremi za dijagnostiku i upućivanje u njihova prava u vezi sa zdravstvenom zaštitom.

Stoga treba naći rješenje kako bi medicinske sestre mogle obavljati posao za koji su školovane, a na zadovoljstvo pacijenata za koje rade, kaže se u priopćenju HUMS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙