FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU će se 9. studenoga izjasniti o kandidaturi Makedonije

BRUXELLES, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europska komisija,izvršno tijelo Europske unije, svoju će preporuku za kandidaturuMakedonije za pristupanje Uniji iznijeti 9. studenoga, rekao je usrijedu povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn.
BRUXELLES, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europska komisija, izvršno tijelo Europske unije, svoju će preporuku za kandidaturu Makedonije za pristupanje Uniji iznijeti 9. studenoga, rekao je u srijedu povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn.

"Mi ćemo iznijeti mišljenje o kandidaturi za članstvo 9. studenoga i to će biti objektivna i realistična ocjena zemlje", rekao je novinarima Olli Rehn nakon sastanka s predsjednikom makedonske vlade Vladom Bučkovskim. "Ona će također govoriti i o određenim nedostacima koje će se morati riješiti", dodao je Rehn ne pojasnivši o kojim je nedostacima riječ.

Rehn očekuje da će ministri zemalja Europske unije o ocjeni makedonske kandidature raspraviti u prosincu.

Rehn je spor između Makedonije i članice EU-a Grčke oko službenog imena zemlje nazvao "bilateralnim pitanjem". Grčka, koja se protiv da njen sjeverni susjed nosi ime Makedonija kao i njena sjeverna pokrajina, upozoravala je da će taj spor naštetiti izgledima Skopja da se pridruži EU-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙