FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Bugarska potpisale memorandum o suradnji

NEW YORK, , 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska i Bugarska potpisale suu utorak u New Yorku Memorandum o međusobnoj suradnji na poljueuroatlantskih integracija.
NEW YORK, , 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska i Bugarska potpisale su u utorak u New Yorku Memorandum o međusobnoj suradnji na polju euroatlantskih integracija.

Memorandum su potpisali hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović i bugarski ministar vanjskih poslova Ivailo Kalfin koji u New Yorku sudjeluju na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Dvije zemlje tim dokumentom predviđaju razmjenu tehničke pomoći i iskustva u uključivanju Hrvatske u Europsku uniju i NATO, a Bugarske u EU.

Ministrica Grabar Kitarović u razgovoru s bugarskim ministrom izrazila je zadovoljstvo najnovijim euro-barometrom koji pokazuje pozitivno mišljenje javnosti o ulasku Hrvatske u EU.

Kalfin je istaknuo dobre bilateralne odnose s Hrvatskom i obećao iskustva zemlje Hrvatskoj u pristupu NATO-u, u kojemu je Bugarska već članica.

Ministrica Grabar Kitarović ponovno je naglasila individualni pristup zemljama u procjeni spremnosti za EU i NATO jer svaka od njih svojom brzinom provodi nužne reforme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙