FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska traži oslobađanje kubanskih političkih zatočenika

PARIZ, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskihposlova Philippe Douste-Blazy zatražio je oslobađanje političkihzatočenika na Kubi na susretu u utorak u Parizu s kubanskim kolegomFelipeom Perezom Roqueom, navodi se u priopćenju francuskogministarstva.
PARIZ, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy zatražio je oslobađanje političkih zatočenika na Kubi na susretu u utorak u Parizu s kubanskim kolegom Felipeom Perezom Roqueom, navodi se u priopćenju francuskog ministarstva.

"Razgovor se ticao isključivo stanja ljudskih prava na Kubi. Ministar je odlučno podsjetio na naša stajališta i zatražio oslobađanje političkih zatočenika na Kubi", ističe Quai d'Orsay.

Kubanski ministar je pak "podsjetio na uobičajeni stav svoje vlade o tom pitanju", kaže se dalje u priopćenju i dodaje: "Dakle, dvojica ministara su zaključila kako se ne slažu".

Tridesetak kubanskih disidenata od srpnja je zatočeno u zatvoru u Havani u "novom valu represije", navodi Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i za nacionalnu pomirbu (CCDHRN, ilegalno).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙