FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burns: Zagreb neće ući u NATO dok ne uhvati Gotovinu

BRUXELLES, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Hrvatska neće biti članicaNATO-a sve dok ne uhiti i ne preda Den Haagu odbjeglog generala AntuGotovinu kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY)optužio za ratni zločin, upozorio je u utorak u Bruxellesu američkidržavni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns.
BRUXELLES, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Hrvatska neće biti članica NATO-a sve dok ne uhiti i ne preda Den Haagu odbjeglog generala Antu Gotovinu kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio za ratni zločin, upozorio je u utorak u Bruxellesu američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns.

"Naša je poruka jasna, Hrvatska neće biti članica sve dok ga ne uhiti i ne preda Haagu", kazao je novinarima Burns.

Rekavši ipak kako poštuje nedavnu odluku Europske unije da počne pristupne pregovore sa Zagrebom, Burns je istaknuo da Sjedinjene Države nipošto neće oslabiti svoj pritisak.

Burns je usto oštro upozorio Beograd rekavši da će se SAD usprotiviti svakom sudjelovanju Srbije u kooperacijskom programu Partnerstvo za mir ukoliko prethodno ne uhiti bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladića kojega je ICTY također optužio za ratne zločine.

Burns koji boravi u posjetu Bruxellesu gdje je u utorak sudjelovao na sjednici NATO-a, trebao bi se sastati s čelnicima europskih ustanova, a u srijedu bi trebao otputovati na Balkan, gdje će posjetiti Sarajevo, Beograd i Prištinu (Kosovo), prenosi agencija France presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙