FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD pozdravio reformu obrambenog sustava BiH

WASHINGTON, 6. listopada 2005. (Hina) - Sjedinjene Države u srijedu supozdravile usvajanje reforme obrambenog sustava u Bosni i Hercegovinikao važan korak te zemlje prema euroatlantskim integracijama.
WASHINGTON, 6. listopada 2005. (Hina) - Sjedinjene Države u srijedu su pozdravile usvajanje reforme obrambenog sustava u Bosni i Hercegovini kao važan korak te zemlje prema euroatlantskim integracijama.

Dom naroda Parlamenta BiH u srijedu je usvojio novi Zakon o obrani i Zakon o službi u oružanim snagama BiH prema kojem od 2006. godine neće postojati odvojena ministarstva obrane Republike Sprske i Federacije BiH nego samo ministarstvo na razini države.

"Ovo je najznačajniji korak prema euroatlantskoj integraciji koji je Bosna i Hercegovina napravila od potpisivanja Daytonskog sporazuma prije deset godina pokapajući jednom zauvijek bosanskohercegovačko ratno nasljeđe odvojenih vojnih institucija", rekao je u priopćenju glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

SAD raduju se primanju BiH u program Partnerstvo za mir NATO-a te konačno i u sam NATO kada BiH ispuni sve uvjete uključujući punu suradnju s Haškim sudom, rekao je McCormack.

Američki državni podtajnik Nicholas Burns će imati prigodu čestitati svima koji su sudjelovali u reformi obrane kada sljedećeg tjedna posjeti regiju.

Burns će također istaknuti, kao jednak prioritet, "potrebu za sličnim napretkom u reformi policije", rekao je glasnogovornik State Departmenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙