FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Fredu Margušu određen pritvor

OSIJEK,24. rujna 2005.(Hina) - Osumnjičeniku za ratne zločine FreduMargušu, iz Čepina kod Osijeka, danas je, nakon ispitivanja kodistražnog suca osječkog Županijskog suda, određen pritvor u trajanjuod 30 dana.
OSIJEK,24. rujna 2005.(Hina) - Osumnjičeniku za ratne zločine Fredu Margušu, iz Čepina kod Osijeka, danas je, nakon ispitivanja kod istražnog suca osječkog Županijskog suda, određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Osumnjičenik je, zbog osnovane sumnje da je počinio to kazneno djelo, u četvrtak priveden u Istražni centar Županijskog suda, a Županijsko državno odvjetništvo jučer je protiv njega uputilo istražni zahtjev.

Osumnjičenik je tijekom ispitivanja u cijelosti negirao kazneno djelo za koje ga se tereti, rekao je Hini istražni sudac Ante Kvesić.

Osumnjičenika se tereti da je, postupajući protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata te Dopunskom protokolu ovih konvencija, 7. prosinca 1991., kao pripadnik Hrvatske vojske, skupa s više drugih pripadnika HV-a, čiji je identitet za sada neutvrđen, po prethodnom dogovoru te nalozima osumnjičenika i međusobnoj podjeli zadataka, nakanio na području Osijeka usmrtiti srpske civile.

Najprije su, prema obrazloženju istražnog zahtjeva, nakon fizičkog i psihičkog zlostavljanja, na obalu Drave doveli Radoslava Ratkovića te mu pucali u glavu, a osumnjičeni ga je zatim gurnuo u Dravu. Potom su, nakon fizičkog i psihičkog zlostavljanja, na obalu Drave doveli i dr. Milutina Kutlića, a osumnjičenik se tereti da mu je pucao u glavu, usmrtivši ga na mjestu događaja, nakon čega je gurnut u rijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙