FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U naletu vlaka na osobni automobil ozlijeđen suvozač

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - U naletu putničkog vlaka na osobniautomobil u mjestu Hum-Lugu na pruzi Zabok - Bedekovčina jutros jelakše ozlijeđen suvozač u automobilu, izvijestile su Hrvatskeželjeznice (HŽ), a potvrdila policija u Zaboku.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - U naletu putničkog vlaka na osobni automobil u mjestu Hum-Lugu na pruzi Zabok - Bedekovčina jutros je lakše ozlijeđen suvozač u automobilu, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ), a potvrdila policija u Zaboku.

Ozlijeđeni suvozač je nakon liječničke pomoći pušten kući.

Po policijskim podatcima nesreća se dogodila zbog neopreza vozača osobnog automobila na spomenutoj pruzi koja je obilježena "Andrijinim križem" i znakom "Stop".

Kako ističu u HŽ-u, zbog nesreće željeznički je promet između Zaboka i Bedekovčine bio u prekidu do 8,45 sati kad je uspostavljeno redovito stanje.

HŽ su izvijestile i o tome kako je noćas u 2,42 sati u kolodvoru u Draganićima teško narušena tehnološka disciplina, što je moglo, ali na sreću nije, izazvati neželjene posljedice. Naime, na drugom kolosijeku stajao je teretni vlak, na koji je prometnik dao slobodan ulaz drugom teretnom vlaku koji je ulazio brzinom od 20 km na sat i zaustavio se 80 metara ispred lokomotive vlaka koji je stajao na kolosijeku, objašnjavaju u HŽ-u.

Kako dodaju, nakon prvog očevida utvrđeno je da je za taj propust kriv prometnik koji je bio pod utjecajem alkohola.

Prometniku je izrečena mjera udaljenja s radnog mjesta izvan HŽ-a (suspenzija iz poduzeća) dok ne završi istražni postupak, izvijestio je, uz ostalo, HŽ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙