FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

David Byrne tvornicu pretvorio u glazbeni instrument

STOCKHOLM, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Kada glazbenik DavidByrne kaže da će "svirati tvornicu" ne misli na održavanje koncerta unovoj trendi sredini nego govori doslovno.
STOCKHOLM, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Kada glazbenik David Byrne kaže da će "svirati tvornicu" ne misli na održavanje koncerta u novoj trendi sredini nego govori doslovno.

Osnivač grupe Talking Heads pretvorio je staru tvornicu boje u Stockholmu u veliki glazbeni instrument izgrađen oko starih drvenih orgulja čije su cijevi zamijenjene žicama i cijevima.

"Publika može doći, sjesti i sama svirati što želi", kazao je Byrne u povodu otvaranja "Fargfabriken" (Tvornice boje).

"Sviranje zgrade" nije Byrneov koncert nego praktična umjetnička instalacija koja će biti otvorena do sredine studenoga.

Tipke na orguljama povezane su s desecima čistih plastičnih cijevi koje pumpaju zrak kroz tvorničke otvore i tako proizvode niz zvižduka i udaraca čekićem koji zveče po plitkim željeznim stupovima i pokreću četiri motora smještena na krovu.

"To je vrlo demokratičan instrument i svi su svedeni na istu početničku razinu", kazao je Byrne.

Podrijetlom Škot, pjevač i gitarist skupine Talking Heads, čiji su hitovi bili "Psycho Killer" i "Burning Down the House" prije nego što se raspala 1991. godine, želi da "Fargfabriken" bude više praktično iskustvo nego umjetnička instalacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙