FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Nova studija pokazala je da slušanje glazbe sporoga tempa opušta, usporava disanje i puls, dok slušanje glazbe bržeg tempa ima suprotan učinak: ubrzava disanje i puls. Studija iz časopisa Heart potvrđuje sve veći broj istraživanja o mogućnostima ublažavanja stresa slušanjem glazbe. Posebno se pravilnim izborom glazbe - izmjenom sporih i brzih ritmova sa stankama - može utjecati na opuštanje što bi moglo biti korisno za srčane bolesnike. I druga su istraživanja pokazala da glazba može ublažiti stres ili čak poboljšati kretanje u pacijenata s neurološkim oštećenjima povezanim s Parkinsonovom bolešću ili moždanom kapi, istaknuo je dr. Peter Sleight sa sveučilišta u Oxfordu.

MOSKVA - Vodeća moskovska galerija prihvatila je zahtjeve vjernika i povukla izložak koji je objedinio dva važna ruska simbola - zlatnu ikonu i crni kavijar, objavili su mediji. Vjernici su zatražili od vodstva galerije Tretjakov da ukloni "Ikonu od kavijara", na kojoj se umjesto lica sveca nalaze stotine malih ribljih jajašaca, tvrdeći da je taj izložak trivijalan i uvredljiv. Autor izloška, konceptualni umjetnik Aleksander Kosolapov, rekao je da njegovo djelo nema nikakve veze s religijom. "Ikona je metafora Rusije. Kavijar - to je također metafora", rekao je Kosolapov. Njegov rad je bio dio velike izložbe ruskog pop-arta.

RIO DE JANEIRO - Brazilski sud odlučio je da je domaće pravosuđe nadležno za razmatranje tužbe brazilskog vidovnjaka koji tvrdi da su njegove informacije pomogle američkim snagama u Iraku da pronađu skrovište bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, te traži obećanu nagradu od 25 milijuna dolara. Niži sud je ranije odbacio Nobreginu tužbu i odredio da je za slučaj nadležan sud u SAD-u, ali se novom odlukom predmet vraća domaćem pravosuđu. Vidovnjak Nobrega da Luz tvrdi da su američki vojnici pronašli Sadama zahvaljujući njegovim pismima u kojima je opisao točnu lokaciju skrovišta u kojem se nalazio bivši irački diktator.

HANOI - Medvjed, kućni ljubimac, napao je i ubio svog gazdu, 75-godišnjeg vlasnika restorana u Vijetnamu koji ga je držao zbog žuči, izvijestio je u subotu tamošnji tisak. Medvjeđa žuč poznati je sastojak koji se rabi u tradicionalnoj vijetnamskoj medicini. Medvjed od oko 300 kilograma bio je zatočen u kavezu s još jednim medvjedom gotovo 20 godina u stražnjem dijelu restorana u Ho Chi Minhu. "Kada je vlasnik restorana Tran Hoang Loc otvorio kavez da nahrani životinje, medvjed se bacio na njega, srušivši ga na zemlju", rekao je očevidac koji je ustrijelio medvjeda. "Mislim da je medvjed bio razjaren jer ga vlasnik nije nahranio na vrijeme", rekao je očevidac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙