FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: dvije ponude za kupnju Kaštelanske rivijere

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Za kupnju 70,73 posto dionicahotelsko-ugostiteljske tvrtke Kaštelanska rivijera iz Kaštela Starogdanas su do isteka roka natječaja Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) ponude dostavile luksemburška Orco Property Group te splitskaTulipan Grupa.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Za kupnju 70,73 posto dionica hotelsko-ugostiteljske tvrtke Kaštelanska rivijera iz Kaštela Starog danas su do isteka roka natječaja Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) ponude dostavile luksemburška Orco Property Group te splitska Tulipan Grupa.

HFP je 222.038 dionica Kaštelanske rivijere, koja ima 62 zaposlenika, ponudio po početnoj cijeni od 17,76 milijuna kuna, a u natječaju je navedeno da su ukupne obveze tog društva na kraju prošle godine iznosile više od 47,26 milijuna kuna, dok je aktiva društva bila 72,83 milijuna kuna.

Potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac je prilikom otvaranja ponuda podsjetio da je Kaštelanska rivijera već više puta neuspješno nuđena na prodaju, nakon čega je prošle godine provedena financijska konsolidacija društva, nakon prodaje zgrade odmarališta koje je bilo u njenom vlasništvu.

Orco je za dionice Kaštelanske rivijere ponudio 20 milijuna kuna, a u ponudi je navedeno da se u tvrtku u naredne tri godine planira ulaganje nešto manje od 68,36 milijuna kuna.

Ta bi se sredstva uložila u obnovu smještajnih kapaciteta Kaštelanske rivijere te podizanje kategorije hotela Palace I, II i III na tri, odnosno četiri zvjezdice, kao i u nabavku nužne opreme. Polovica investicija bi se, prema ponudi, osigurale iz vlastitih sredstava Orca, a polovica iz kredita.

Također, u ponudi Orca se navodi kako je predviđena i mogućnost ulaganja dodatnih 50 milijuna kuna u izgradnju manjeg pristaništa za brodove.

Uz zadržavanje zatečenih radnika Kaštelanske rivijere na razdoblje od 18 mjeseci, Orco predviđa i zapošljavanje 10 novih radnika u naredne tri godine.

Splitska Tulipan Grupa za dionice pak nudi 18 milijuna kuna, uz predviđeno ulaganje od 278,24 milijuna kuna u naredne dvije godine, za čije je osiguranje ponudi priloženo pismo namjere austrijskog Hypo Alpe-Adria Leasinga.

Od toga, sa 76,2 milijuna kuna bi dokapitalizirali društvo, i to iz vlastitih sredstava, dok bi se ostala sredstva osigurala uglavnom iz kredita.

Taj ponuđač, uz zadržavanje postojećih radnika, nudi zapošljavanje 17 novih stalno zaposlenih te 170 sezonskih radnika.

Prema pojašnjenju manjinskog vlasnika Tulipan grupe Kristijana Gele, ova je tvrtka u većinskom vlasništvu Juergena Bertha Steinkea, njemačkog investitora u nekretnine, koji je već sudjelovao u projektu izgradnje Arcotel Allegra Hotela u Zagrebu.

Tulipan grupa, dodao je Gelo, u Hrvatskoj trenutno realizira tri manja projekta, i to izgradnje stambeno-poslovnih zgrada na području Dalmacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙