FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: 14 ponuda za Hotele Koločep

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis

HFP: 14 ponuda za Hotele Koločep

Za kupnju 88,86 posto dionica tvrtke Hoteli Koločep na otoku Koločepu u blizini Dubrovnika Hrvatskom fondu za privatizaciju stiglo je čak 14 ponuda, od kojih 12 ponuda domaćih tvrtki i dvije stranih investitora.

Utvrdilo je to danas HFP-ovo Povjerenstvo za otvaranje ponuda. O tim će ponudama, kako se doznaje, Upravni odbor HFP-a najvjerojatnije razgovarati već na svojoj idućoj sjednici.

Najviše je za dionice Koločepa, čija je početna cijena 10,51 milijun kuna, ponudio dubrovački hotel Kompas (u vlasništvu Gorana Štroka), 58 milijuna kuna. No, hotel Kompas za ulaganje u tri godine nudi 28,25 milijuna kuna, što je otprilike srednji iznos među svim ponudama.

Zagrebačka INGRA za dionice nudi 50,51 milijun kuna, a za ulaganje u dvije godine 50 milijuna kuna.

Tvrtka Gorki iz Dubrovnika za dionice nudi 35,7 milijuna kuna, a za ulaganje 36 milijuna kuna.

Atlantik grupa iz Zagreba za dionice je ponudila 33,9 milijuna kuna, a za ulaganje u pet godina 97,4 milijuna kuna.

Najveće je ulaganje u pet godina pak sadržano u ponudi neprofitne organizacije Otok znanja iz Zagreba, čak 201,68 milijuna kuna, ali je za dionički paket Kločepa ponudila tek 22,21 milijun kuna. To je ujedno i prva neprofitna organizacija koja se javila na neki natječaj HFP-a.

Institut građevinarstva Hrvatske za dionice je ponudio 28,25 milijuna kuna, a za ulaganje u idućih pet godina 31,29 milijuna kuna.

Dubrovačka Investicijska grupa, koju čini četiri dubrovačke tvrtke i Institut građevinarstva Hrvatske, za dionice nudi 20,2 milijuna kuna, a za ulaganje u pet godina 22,5 milijuna kuna.

Jedna od tvrtki koja je u toj grupi, cavtatski Konel dao je i samostalnu ponudu, za dionice 18,15 milijuna kuna te ulaganja u pet godina 47,8 milijuna kuna.

Varaždinska tvrtka Patting ponudila je za dionice 14,78 milijuna kuna i ulaganje od 23,9 milijuna kuna.

Među ponuditeljima koji su za dionice dali nešto nižu cijenu je i čakovečka tvrtka "Gea 90", u iznosu od 15 milijuna kuna, a za ulaganje u tri godine 22,5 milijuna kuna.

Hoteli Croatia iz Cavtata za dionice žele platiti 14,34 milijuna kuna, a nude najmanje ulaganje, od 4,5 milijuna kuna u dvije godine.

Tvrtka Dubrovnik Babin Kuk, koja je u većinskom vlasništvu porečkoga Rivijera Holdinga, za dionice je ponudila 21,8 milijuna kuna, a za ulaganje u pet godina 63,45 milijuna kuna.

Talijanska tvrtka Esential Finance Croazia, koju je predstavljao poduzetnik Josip Baotić, za dionice nudi 20,12 milijuna kuna, te ulaganja u četiri godine 66,68 milijuna kuna.

Norveška tvrtka Kontor Bygg Vest, u čije je ime ponudu dala brokerska kuća iz Zagreba Too One, za dionice daje 30 milijuna kuna, a za ulaganje u idućih pet godina 5,5 milijuna eura.

Svi ponuditelji su se obvezali preuzeti sva dugovanja Hotela Koločep prema državnim vjerovnicima i zaposlenicima, te zadržavanje svih 58 zaposlenih na godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙