FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komisija odobrila ponude za preuzimanje Slobodne Dalmacije i Regeneracije

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Komisija za vrijednosne papireodobrila je Europapress Holdingu (EPH) objavljivanje ponude zapreuzimanje preostalih dionica splitskog izdavačkog poduzeća SlobodnaDalmacija, dok je skupini ulagača, predvođenih njemačkom tvrtkomKirchner odobrila ponudu za preuzimanje dionica zabočke tekstilneindustrije Regeneracija.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Komisija za vrijednosne papire odobrila je Europapress Holdingu (EPH) objavljivanje ponude za preuzimanje preostalih dionica splitskog izdavačkog poduzeća Slobodna Dalmacija, dok je skupini ulagača, predvođenih njemačkom tvrtkom Kirchner odobrila ponudu za preuzimanje dionica zabočke tekstilne industrije Regeneracija.

Kako se navodi u rješenju Komisije, EPH će za preostale dionice Slobodne Dalmacije ponuditi 100 kuna po otplaćenoj dionici, a Komisija je ocijenila da se radi o zakonski opravdanoj cijeni, obzirom na cijenu dionice splitske tvrtke na burzi.

Obveza EPH-a da objavi ponudu za preuzimanje dionica Slobodne Dalmacije nastala je 30. kolovoza ove godine, nakon što je EPH stekao 245.187 dionica, odnosno 34,63 postotno učešća u temeljnom kapitalu splitskog izdavača. Tada je sklopljen kupoprodajni ugovor između EPH i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Ponudu za preuzimanje Regeneracije će pak objaviti njemački Kirchner GmbH zajedno s Anđelkom Švaljek, Josipom Kolar, Draženom Čvekom, Goranom Mikacom, Antom Tabakom te Tomislavom Turčićem.

Njemačka je tvrtka 72 posto dionica Regeneracije od HFP-a kupila početkom kolovoza ove godine, a zajedno s povezanim osobama trenutno raspolaže sa 74,20 posto dionica zabočke tvrtke.

Cijena koju bi ponuditelji trebali ponuditi iznosi 200 kuna po dionici Regeneracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙