FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemski ABN Amro kupio 30 posto talijanske Antonvenete

AMSTERDAM, 26. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemska banka ABN Amro uponedjeljak je objavila da je potpisala sporazum o kupovini 30 postoudjela u talijanskoj Banca Antonveneta od Pop Italiane, okončavši takogorku bitku oko vlasništva koja je utrla put povijesnom preuzimanju.
AMSTERDAM, 26. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemska banka ABN Amro u ponedjeljak je objavila da je potpisala sporazum o kupovini 30 posto udjela u talijanskoj Banca Antonveneta od Pop Italiane, okončavši tako gorku bitku oko vlasništva koja je utrla put povijesnom preuzimanju.

Prva ponuda nizozemske banke za preuzimanjem Antonvenete, objavljena u ožujku, nije uspjela zbog otpora čelnika talijanske središnje banke Antonia Fazioa. Fazio je tada odobrio konkurentsku ponudu Pop Italiane za Antonvenetu, 9. po veličini talijansku banku, unatoč tome što je manja i ima slabiju financijsku poziciju.

Nastojanja Pop Italiane nasukala su se nakon što je sud zamrznuo njezine dvije ponude, suspendirao njezina izvršnog direktora i zaplijenio udio u Antonveneti u sklopu istrage oko mogućih financijskih prijevara u toj produljenoj bitci za preuzimanje.

Budući ABN Amro već posjeduje nešto ispod 30 posto udjela u vlasništvu Antonvenete, novom akvizicijom posao je njezin većinski vlasnik. Time je ta nizozemska banka postala prvom stranom bankom koja je postala vlasnik jedne talijanske banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙