FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZDF: Merkel buduća kancelarka

BERLIN, 10. listopada 2005. (Hina/AP) - Njemačka konzervativna čelnicaAngela Merkel postat će kancelarka, nakon što je postignut sporazum sasocijaldemokratima sadašnjeg kancelara Gerharda Schroedera, doznaje seu ponedjeljak iz visokih izvora vodećih stranaka i izviješćatelevizije ZDF.
BERLIN, 10. listopada 2005. (Hina/AP) - Njemačka konzervativna čelnica Angela Merkel postat će kancelarka, nakon što je postignut sporazum sa socijaldemokratima sadašnjeg kancelara Gerharda Schroedera, doznaje se u ponedjeljak iz visokih izvora vodećih stranaka i izviješća televizije ZDF.

Prema tom dogovoru, Socijaldemokratska stranka (SPD) dobit će u novoj koalicijskoj vladi s kršćanskim demokratima (CDU) ministarstva vanjskih poslova, financija, pravosuđa i rada, dodali su isti izvori.

Njemačka agencija dpa javlja da će čelni ljudi obiju stranaka "velike koalicije" kasnije tijekom dana održati konferenciju za novinare, nakon što završe još jednu rundu pregovora. Prema izvorima, nakon noćašnjih razgovora Schroeder-Merkel kancelar Schroeder pokazao je spremnost da se povuče s tog mjesta i prepusti ga Merkelovoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙