FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schwarzer: Merkel nije dobila glasove konzervativnih "muškarčina"

BERLIN, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Neke "muškarčine" među njemačkimkonzervativcima nisu htjele u nedjelju glasovati za Angelu Merkel zatošto je žens, čime se djelomično tumači slabiji rezultat koalicijeCDU/CSU u odnosu na 2002., ocijenila je u četvrtak istaknuta njemačkafeministkinja i novinarka Alice Schwarzer.
BERLIN, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Neke "muškarčine" među njemačkim konzervativcima nisu htjele u nedjelju glasovati za Angelu Merkel zato što je žens, čime se djelomično tumači slabiji rezultat koalicije CDU/CSU u odnosu na 2002., ocijenila je u četvrtak istaknuta njemačka feministkinja i novinarka Alice Schwarzer.

Kandidatkinja CDU/CSU-a dobila je glasove žena koje inače glasuju za druge stranke, istaknula je utemeljiteljica i glavna urednica časopisa Emma.

"No među dvama milijunima birača CDU/CSU-a koji su mijenjali stranu, bio je svakako i stanoviti broj seksista koji su tako htjeli pokazati kako se ne slažu" da jedna žena bude kandidat za dužnost kancelara, dodala je Schwarzer.

CDU/CSU Angele Merkel, prve žene u njemačkoj povijesti koja se kandidirala za kancelarsku dužnost, dobio je na prijevremenim parlamentarnim izborima u nedjelju 35,2 posto glasova, ili više od tri postotna boda manje od konzervativnog kandidata Edmunda Stoibera 2002., premda se činilo da ima Merkel ima više izgleda.

Merkel, protestantkinja, rastavljena, preudata i bez djece, nikada nije bila popularna među dijelom konzervativnih birača, napose katolika na zapadu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙