FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel voli Hoffmana i Reagana

BERLIN, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Čelnica njemačke oporbe imožda buduća kancelarka Angela Merkel priznala je da je "slaba" nadvojicu američkih glumaca - jednog koji je bio predsjednik i drugogkoji je glumio u filmu o predsjedniku.
BERLIN, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Čelnica njemačke oporbe i možda buduća kancelarka Angela Merkel priznala je da je "slaba" na dvojicu američkih glumaca - jednog koji je bio predsjednik i drugog koji je glumio u filmu o predsjedniku.

Merkel, čija stranka CDU vodi u anketama uoči izbora u Njemačkoj sljedeće nedjelje, priznala je u razgovoru za list Bild da je dugogodišnja obožavateljica Dustina Hoffmana, koji je glumio novinara Carla Bernsteina u filmu "Svi predsjednikovi ljudi", posvećenom skandalu Watergate, koji je doveo do ostavke američkog predsjednika Richarda Nixona.

"On je prilično zgodan", rekla je Merkel za 168 centimentara visokog Hoffmana. "Čini se da volim muškarce koje mogu gledati oči u oči".

Drugi američki glumac koji joj je drag, bivši je američki predsjednik Ronald Reagan. Toliko se divi njegovim argumentima koje je 1980. upotrijebio u televizijskoj debati protiv Jimmyja Cartera da ih je iskoristila u svojoj nedavnoj predizbornoj televizijskoj raspravi s aktualnim njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom.

Reagan je tada upotrijebio sada već legendaran poziv američkim biračima da se zapitaju "je li im bolje" nakon četverogodišnje Carterove vladavine. Isto je pitanje u televizijskoj debati postavila Angela Merkel njemačkim biračima u svezi sa Schroederovim mandatom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙