FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darfur: Naoružani muškarci oteli 18 članova Afričke unije

KARTUM , 9. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Skupina naoružanihmuškaraca otela je 18 članova Afričke unije u području Darfura, samodan nakon što su prvi vojni pripadnici AU-a poginuli u toj udaljenojsudanskoj regiji, izvijestili su dužnosnici Unije u nedjelju.
KARTUM , 9. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Skupina naoružanih muškaraca otela je 18 članova Afričke unije u području Darfura, samo dan nakon što su prvi vojni pripadnici AU-a poginuli u toj udaljenoj sudanskoj regiji, izvijestili su dužnosnici Unije u nedjelju.

"Danas je oteto 18 članova AU-a, među kojima su vojni promatrači, pripadnici policije, jedan američki predstavnik te predstavnik pobunjeničkog pokreta Pravda i jednakost", rekao je za Reuters predsjednik AU-a u Sudanu Jean Baptiste Natama.

On je također kazao kako se taoci drže u pograničnom gradu Tine u Darfuru, no nije rekao tko su otmičari ni što žele.

U subotu su predstavnici Afričke unije potvrdili da su u subotu u napadu iz zasjede u Darfuru ubijena dvojica njihovih vojnika i dvojica vozača. Sumnja se da su napadači bili pripadnici Sudanske oslobodilačke vojske (SLA). U toj regiji vojnici AU-a nadziru prekid vatre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙