FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski novinar otet u pojasu Gaze

RIM, 10. rujna 2005. (Hina/AR) - Novinar talijanskog lista Corrieredella Sera Lorenzo Cremonesi otet je u subotu navečer u pojasu Gaze,javile su talijanske agencije i televizija RAI.
RIM, 10. rujna 2005. (Hina/AR) - Novinar talijanskog lista Corriere della Sera Lorenzo Cremonesi otet je u subotu navečer u pojasu Gaze, javile su talijanske agencije i televizija RAI.

Posebnog dopisnika Corriere della Sera otelo je pet naoružanih osoba pokrivena lica blokirajući njegov automobil. Cremonesi je morao preći u automobil otmičara, koji je zatim krenuo prema izbjegličkom logoru Nusseirat. Prevoditelj talijanskog novinara, te njegov vozač, obojica Palestinci, ostavljeni su na mjestu otmice.

Uzbunu o otmici Cremonesija dao je njegov prevoditelj Ayman Najam. Cremonesi je u subotu navečer telefonom nazvao glavnog urednika svog lista Paola Mielija da bi mu kazao da je u rukama Brigada mučenika al-Aqse. Prema vijestima televizije al-Jazeera otmica je izvedena u znak prosvjeda zbog kašnjenja plaća i navodno će Cremonesi ubrzo biti oslobođen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙