FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do12,30 sati.
ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BAGDAD - Najmanje desetero policajaca i civila poginulo je u nedjelju u eksploziji automobila bombe u istočnom Bagdadu, objavila je policija. Bomba je bila namijenjena elitnoj policijskoj postrojbi. Točan broj poginulih policajaca još nije poznat. Istodobno je najmanje osam Iračana poginulo u nedjelju i u sukobu između američkih snaga i pripadnika Mehdijeve vojske, milicije odane radikalnom šijitskom vjerskom vođi Muqtadi al-Sadru, koji je izbio u Sadr Cityju, također na istoku Bagdada. Na prepunoj tržnici u gradu Hilli pak, južno od Bagdada, u nedjelju je poginulo najmanje troje ljudi, a ozlijeđeno je više od 30 kada se u njihovoj blizini raznio bombaš samoubojica koji im se približio biciklom.

KABUL - Peteročlana američka posada poginula je u nedjelju u padu američkog vojnog helikoptera CH-47 Chinook tijekom akcije u Afganistanu, rekao je glasnogovornik američke vojske. Helikopter se srušio jugozapadno od okruga Dai Chophan nakon što su iz njega iskočili vojnici koji su sudjelovali u operaciji protiv militanata, rekao je glasnogovornik. Ne zna je li za nesreću kriv mehanički kvar ili neprijateljska vatra.

GAZA - Izraelske snage izvele su u nedjelju novi napad na pojas Gaze, a u velikoj akciji na Zapadnoj obali uhićeno je više od 200 Palestinaca. Najgora eskalacija nasilja od izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze 12. rujna nakon 38 godina okupacije ugrožava krhki prekid vatre, ali i premijera Ariela Sharona koji pokušava obraniti svoj položaj od desničara unutar svoje stranke koji ga žele smijeniti zbog povlačenja.

PRAG - Režiser Roman Polanski, čiji je najnoviji film "Oliver Twist" ovog vikenda imao svjetsku premijeru u Pragu, najavio je da do daljnjega ne planira snimanje nijednog filma već se vraća kazalištu. "Tamo su moji korijeni, a tamo ću i razmišljati o eventualnom novom filmu - ako ga uopće bude", rekao je 72-godišnji režiser prilikom svečanog prikazivanja dosad najskupljeg filma u njegovoj 50-godišnjoj karijeri. Produkcija Polanskijeve verzije literarnog klasika Charlesa Dickensa stajala je nešto više od 60 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙