FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ o situaciji u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK,8. listopada 2005.(Hina) - Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjskužupaniju, Tomislav Ivić, izjavio je danas u Osijeku kako je jučerašnjaodluka Županijske skupštine o otvaranju ureda te Županije i gradaOsijeka u Bruxlessu donesena u dnevno-politčke svrhe.
OSIJEK,8. listopada 2005.(Hina) - Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju, Tomislav Ivić, izjavio je danas u Osijeku kako je jučerašnja odluka Županijske skupštine o otvaranju ureda te Županije i grada Osijeka u Bruxlessu donesena u dnevno-politčke svrhe.

Na konferenciji za novinare u osječkom sjedištu HDZ-a, Ivić je naglasio kako otvorenje toga ureda nema gotovo nikakve veze s sredstvima predpristupnih fondova EU koja će se, kako kaže, "plasirati preko državnih institucija.

Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju, Tomislav Ivić, smatra kako je Skupština Osječko-baranjske županije jučerašnjim odlukama potvrdila ranija nagađanja HDZ-a da će županijska vlast kazniti općine i gradove u kojima je HDZ na vlasti, jer su, kako je rekao, "te jedinice lokalne samouprave jučerašnjim izmjenama i dopunama županijskog proračuna sa svojim investicijama izbačene ili participiraju u neznatnim iznosima".

Dodao je da te jedinice lokalne samouprave ipak neće biti zakinute jer će se ta sredstva nadoknaditi iz drugih izvora.

Komentirajući prvih 100 dana osječke gradske vlasti povjerenik HDZ-a za grad Osijek, Dragan Kovačević, ocijenio je se gradonačelnik Anto Đapić, u tome razdoblju, "umjesto razvojnim projektima, više bavio visokom politikom, od koje građani nemaju koristi".

Ustvrdio je kako su jedini konkretan potez nove vlasti bila realizacija projekata koje je pokrenula bivša vlast, na čelu s tadašnjim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, te se zapitao "koji su to Đapićevi projekti za grad Osijek".

Povjerenik HDZ-a za grad Osijek napomenuo je da osječki gradonačelnik Đapić, unatoč najavama, nije objavio podatke o pronađenim društveno-štetnim ugovorima bivše vlasti, pa se zapitao "koga Đapić štiti ?".

"Ako je bilo nezakonitih radnji u bivšem osječkom Gradskom poglavarstvu Đapić je s time bio dužan ne samo upoznati javnost, nego i policiju", rekao je Dragan Kovačević.

Komentirajući za danas najavljenu osnivačku skupštinu Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) na čijem je čelu Branimir Glavaš, član županijskog povjerenstva HDZ-a Ivica Buconjić ocijenio je kako u pitanju nije udruga građana, nego politički projekt, koji je u suprotnosti s demokratskom praksom drugih država.

"Oni govore da će EU nametnuti Hrvatskoj novi teritorijalni ustroj. Ni jedna država koja je prošle godine ušla u Europsku uniju nije mijenjala svoj teritorijalni ustroj, a EU od Hrvatske neće tražiti nikakvu promjenu teritorijalnog ustroja", istaknuo je Buconjić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙