FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ESB: U osam mjeseci odobreno 731 milijuna kuna stambenih kredita

RIJEKA,19. rujna 2005.(Hina) - Erste & Steiermarkische bank (ESB) uprvih je osam mjeseci ove godine odobrila građanima ukupno 3.200stambenih kredita u iznosu od gotovo 731 milijun kuna, izvijestili sudanas iz te banke.
RIJEKA,19. rujna 2005.(Hina) - Erste & Steiermarkische bank (ESB) u prvih je osam mjeseci ove godine odobrila građanima ukupno 3.200 stambenih kredita u iznosu od gotovo 731 milijun kuna, izvijestili su danas iz te banke.

Iznos odobrenih kredita je u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći za 268 milijuna kuna odnosno gotovo 90 posto.

U odobrenim stambenim kreditima u prvih osam mjeseci ove godine najveći udio, od 31 posto, ima regija Zapad, koja obuhvaća područje Zagreba i Zagrebačke županije, a zatim slijedi regija Istok, sa 26 posto, koja obuhvaća područje Slavonije, sjeverozapadne Hrvatske, te Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Na područje Primorsko-goranske županije otpada 21 posto, na području Istre 14 posto, te preostalih osam posto na područje Dalmacije.

Na području riječke regije odobreno je u istom razdoblju 609 stambenih kredita u ukupnom iznosu većem od 153 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa kredita u riječkoj regiji 75 posto kredita odobreno je za kupnju, a 25 posto za adaptaciju i izgradnju stambenog prostora.

Kreditni portfelj u riječkoj regiji iznosio je potkraj kolovoza 1,6 milijarda kuna što je u odnosu na isto vrijeme prošle godine 253 milijuna kuna više. Udio riječke regije u kreditnom portfelju ESB-a, koji iznosi ukupno 8,3 milijarde kuna potkraj kolovoza, bio je oko 20 posto.

U prvih osam mjeseci ove godine ESB je odobrila više od 45.000 različitih kredita u ukupnom iznosu većem od 3,07 milijardi kuna, što je u odnosu na isto razdoblje dvostruko više nego prošle godine kada je odobreno 1,4 milijarde kuna kredita.

Na području riječke regije odobreno je u prvih osam mjeseci ove godine više od 7.600 kredita u iznosu od više od 471 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙