FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatko Komadina o ACI-ju

RIJEKA, 22. rujna 2005.(Hina) - Potpredsjednik SDP-a i predsjednikŽupanijske organizacije te stranke Zlatko Komadina na današnjoj jekonferenciji za novinstvo ustvrdio da je "previše slučajnosti uistodobnoj smjeni direktora ACI-ja Damira Mandekića, naznakamaprivatizacije te tvrtke i premještaju njezina sjedišta iz Opatije".
RIJEKA, 22. rujna 2005.(Hina) - Potpredsjednik SDP-a i predsjednik Županijske organizacije te stranke Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo ustvrdio da je "previše slučajnosti u istodobnoj smjeni direktora ACI-ja Damira Mandekića, naznakama privatizacije te tvrtke i premještaju njezina sjedišta iz Opatije".

Komadina je rekao da se SDP i lokalna samouprava mjesecima zauzimaju za partnerstvo sa središnjom državnom upravom, Vladom i javnim poduzećima kako bi se znalo što se događa u gospodarstvu, a da se to partnerstvo nije na zadovoljavajućoj razini. Upitao se kako se može razvijati gospodarstvo neprekidnim smjenama čelnika tvrtaka u državnom vlasništvu, spomenuvši promjenu devet uprava u ACI-ju i sličnu brojku u brodogradilištu "3. maju".

Zauzeo se da ACI ostane u državnom vlasništvu jer se većina tvrtke nalazi na području pomorskog dobra te, kako drži, mora biti pod javnim upravljanjem. Komadina se usprotivio i imenovanju čelnika državnih tvrtaka u Primorsko-goranskoj županiji iz drugih područja te se upitao je li moguće da na tom području nema dostatno dobrih kadrova, napomenuvši da je novi čelnik ACI-ja iz Dubrovnika.

Potpredsjednik SDP-a zamjerio je lokalnom HDZ-u što podupire takve postupke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙