FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deseta obljetnica vojnog vježbališta "Eugen Kvaternik"

SLUNJ, 7. listopada 2005. (Hina) - Postrojavanjem postrojbi Hrvatskekopnene vojske i podizanjem državne zastave na Vojnom vježbalištu"Eugen Kvaternik" u Slunju proslavljena je danas 10. obljetnicavježbališta.
SLUNJ, 7. listopada 2005. (Hina) - Postrojavanjem postrojbi Hrvatske kopnene vojske i podizanjem državne zastave na Vojnom vježbalištu "Eugen Kvaternik" u Slunju proslavljena je danas 10. obljetnica vježbališta.

Brigadni general Dragutin Repinc, u svojstvu izaslanika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Josipa Lučića, čestitao je obljetnicu svim pripadnicima 14. domobranske pukovnije Slunj, 143. domobranske pukovnije Ogulin, 1. gardijske brigade i Specijalne policije MUP-a koji su tijekom vojno-redarstvene operacije "Oluja" oslobodili to područje.

Na poligonu u Slunju održavaju se najveće vojne vježbe koje predočavaju spremnost oružanih snaga za obranu domovine. Tijekom ovih godina promijenile su se i zadaće - borbene vježbe prerasle su u mirovne i pripremu postrojbi za sudjelovanje u međunarodnim vojnim operacijama i mirovnim misijama, rekao je, među ostalim, Repinc.

Vrlo odgovorno provodi se prevencija i zaštita prirodnog okoliša poligona, istaknuo je i dodao kako je na zahtjev Ministarstva obrane izrađena studija utjecaja vojnog poligona na okoliš, predložen sustav monitoringa, nadzor i istraživanje tla, vode i zraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙